Ad litteram

2008

Campo Los Carneros (Roda de Eresma, Segòvia)
Inscripció llaurada sobre camp rostollat
624 x 68 m

 

Locució adverbial llatina equivalent a ‘paraula per paraula’.

La inscripció és un homenatge a la paraula escrita. Va ser duta a terme en el marc de l’Hay Festival de Segòvia, la cita internacional de literatura que d’ençà de 2006 té lloc a la ciutat castellana. La intervenció també ret homenatge a l’alfabet llatí -el sistema d’escriptura més estès del món- i a l’origen comú de les llengües romàniques, moltes de les quals continuen fent servir aquesta i d’altres locucions llatines en textos tècnics, jurídics i professionals en ple segle XXI.

Des del seu origen a l’edat mitjana Ad litteram és un terme intrínsecament lligat al món de l’escriptura, especialment al de la traducció. Com l’art d’escriure, denota reflexió, precisió, aprenentatge continu i fluidesa pausada. És, doncs, una inscripció viva i permanentment en construcció.

Malgrat que el factor geogràfic és menor que a la resta d’inscripcions que he realitzat -no té lloc a l’espai estricte on té lloc el festival-, Ad litteram inequívocament es troba vinculada a l’activitat literària que es genera a la capital segoviana durant els dies del festival.

 

 

producció
Lluís Bondia – Elsinor

fotografia
Javier Naval

vídeo, documentació i grafisme exposició
Gemma Alberich

topògraf
Enric Navarro

estacatge
Robert Navarro

texturador
Jesús Salcedo

agraïments
Pablo Berástegui, René Esteve, Sandra Casals, Hay Festival de Segovia, Rubén Muñoz, Dori (Casa Rural Camino Real, Villovela de Pirón)