Frederic Perers (Barcelona, 1974)

Estudia interiorisme a Eina, Escola de Disseny i Art. L’octubre de 1997 entra a l’Estudi Arola, treballant en projectes com la botiga Mos. El juny de 1999 engega estudi propi, on realitza projectes per a establiments comercials, museus, exposicions, estands firals i pisos. En destaquen les botigues Wosh, Multiplàstic, FreshAnimals i Splash, aquesta darrera seleccionada pel BCD per a la Barcelona Design Tour. També la museografia de l’Espai Far, el Museu de Tortosa i el Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc.

El record, el rastre, l’arxiu i l’homenatge són gairebé sempre presents en el seu treball. De vegades amb inscripcions i instal·lacions en l’espai públic que pivoten sobre la memòria del lloc on intervé. També a través d’inventaris, amb els quals rellegeix el pas del temps, la subordinació política, les vicissituds de la llengua, entre més.

Ha dirigit el curtmetratge Casa pairal (2020), produït per Nanouk Films. És l’autor de Voreres, la memòria subtil (2017), publicació editada per l’Ajuntament de Barcelona. Va produir els cds Llengües Vives del tercer mil·lenni (1999) Llengües Vives 1996-2006 (2006), tots dos editats per la publicació homònima que va impulsar i editar fins al 2009.